امكان سنجی سيستم قاب سبک فلزی در صنعت ساختمان

امکان سنجی سیستم قاب سبک فلزی در صنعت ساختمان

نیاز شدید جامعه به مسکن این واقعیت را آشکار کرده است که استفاده از سیستم سنتی در امر ساخت و ساز جوابگوی نیاز جامعه نخواهد بود. لذا استفاده از سیستم ساختمانی با پتانسیل تولید صنعتی و پیش ساخته پاسخگوی نیازهای کمی و کیفی کشور را می تواند برآورده کند. یکی از اینگونه سیستم ها، سیستم قاب سبک فلزی LSF می باشد که نه تنها امکان تولید صنعتی آن وجود دارد بلکه سبک بودن سیستم باعث کاهش نیروهای اینرسی در هنگام زمین لرزه خواهد بود و در نتیجه آسیب پذیری تحت زمین لرزه های آتی را کمتر خواهد کرد.

ساخت ساختمانها با این سیستم از سال 1990 در کشورهایی مثل انگلستان، امریکا، استرالیا و ژاپن جهت جایگزینی با سیستم های چوبی، آجری و بلوکی شروع شده و ارزان بودن سیستم نسبت به دیگر سیستم های رایج در کشورهای فوق الذکر باعث رشد سریع سیستم نیز گشته است.

مهمترین عنصو تشکیل دهنده سیستم، Stud  ها همراه با عناصر پوششی که برای دیوارهای داخلی از گچ برگ و نصب عایق از پشم شیشه و یا لایه های پلی استایرن می باشد که از ترکیب موارد فوق می توان به عنوان عناصر سازه ای و یا غیر سازه ای استفاده نمود. اتصالات رایج بین عناصر بوسیله پیچ و مهره می باشد. گرچه در شرایط خاصی می توان از اتصال پرچ و جوش نیز استفاده کرد. ساختمانهای ساخته شده رایج از این سیستم بصورت دو طبقه الی چهار طبقه بوده است ولی استفاده از این سیستم جهت ساختمانهای بلند مرتبه نیز امکان پذیر می باشد.

در مقاله حاضر سعی شده است که علل استفاده از این سیستم بصورت کامل توضیح داده شود و سپس مشخصات سیستم از لحاظ تئوری و فنی معرفی گردد و مزایا و معایب سیستم با توجه به موقعیت کشور و امکان تولید داخل نیز بحث شده است.

دانلود مقاله

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *